Plantafosz Réz

2014. december 19. péntek
BETÜMÉRET:

A növények természetes ellenállóképességét javító, NPK tartalmú növénykondícionáló, emelt réztartalommal

Nitrogén (N) 4,0 m/V%; Foszfor (P2O5) 19,5 m/V%; Kálium (K2O) 19,5 m/V%; Réz (Cu) komplexben 2,0 m/V%MSDS, okiratok, címke
Plantafosz Réz - MSDS
(MSDS, 2013.02.18, 72 kb) Plantafosz Réz 04.2/206-4/2014
(Okirat, 2014.07.19, 1055 kb)

Kapcsolódó termékek

Hatásmód és hatékonyság

A Plantafosz Réz olyan magas réz-, foszfor- és káliumtartalmú készítmény, amely a rézigényes szántóföldi és kertészeti növények számára lett kifejlesztve. Rézhiánnyal főleg a homoktalajokon találkozhatunk. A talaj magas humusz- és foszfortartalma, könnyű talajokon a káliumtrágyázás is előidézheti a relatív rézhiányt. A foszfort és a káliumot magas koncentrációban tartalmazó levéltrágyák is okozhatnak átmeneti rézhiányt a rézigényes növényeknél, ami megelőzhető, ha az ilyen készítmények könnyen felvehető rezet is tartalmaznak.

A réz egyéb fontos élettani szabályozóhatásai mellett nagymértékben befolyásolja a növények fenol anyagcseréjét, ezáltal azok ellenálló képességét a Plasmopara, Pseudoperonospora, Bremia, Phytophthora, Fusarium, Rhizoctonia, Septoria, Venturia, Verticillium, Puccinia, Ustilago stb. gombás és a tűzelhalásos és gutaütéses baktériumos betegségekkel szemben.

A Plantafosz Réz hatóanyagai mind csúcs, mind pedig gyökérirányba elszállítódnak és eljutnak a növény minden részébe.

Amennyiben növényvédő szerekkel együtt használjuk, mindig végezzünk keverési próbát. Nem keverhető levéltrágyákkal, savas kémhatású növényvédő szerekkel. A Plantafosz Réz keverhető rézoxiklorid, mankoceb és kéntartalmú fungicidekkel, valamint egyéb WG, WP formulációjú növényvédő szerekkel és a legtöbb rovarölőszerrel. A permetlében tapadásfokozóként csak nem ionos készítmények használhatók. Fontos, hogy a permetléhez először mindig a Plantafosz Réz-t adagoljuk.

Felhasználási javaslatok

Felhasználható valamennyi szántóföldi és zöldségkultúra levélkezelésére az alábbiak szerint:

Szántóföldi növényekben legfeljebb egy alkalommal a tenyészidőszak alatt, 3-4 l/ha mennyiségben, 250-300l/ha vítmennyiséggel

  • napraforgóban, kukoricában 6-8 leveles állapotban,
  • kalászosokban bokrosodáskor,
  • repcében virágzás előtt kijuttatva.

Zöldségfélékben legfeljebb egy alkalommal a tenyészidőszak alatt, 3-4 l/ha mennyiségben, palántázás után vagy 6-8 leveles állapotban, 250-300 l/ha vyzmennyiséggel kijuttatva

A méhek és egyéb beporzást végző rovarok védelme érdekében virágzási időszakban nem alkalmazható! Virágzó gyomnövények jelenléte esetén nem alkalmazható!

Eltarthatóság

Eredeti csomagolásban száraz, hűvös, jól szellőző, fagymentes, napsütéstől védett helyen, sugárzó hőtől távol 3 évig eltartható.

Kiszerelés

20 l


Felhasználás előtt mindig olvassa el és tartsa be a termék címkéjén leírt utasításokat!

Keresse meg területi képviselőjét!
Cheminova Magyarország Kft.
1027 Budapest Ganz u. 16. 2. emelet
Tel: +36 1 336 21 20
Fax: +36 1 336 21 21
E-mail: cheminova@dportal.hu
HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre
VIDEÓK
KÉPEK
SZAVAZÁS

Ön szívesen alkalmazná a Kentaur 5 G és a Radistart Algit 1:1 arányú keverékét talajfertőtlenítésre és startertrágyázásra?

Igen

Nem

Sajnos nincs mikrogranulátum szóróm
Az eredmény a szavazás után jelenik meg.