Plantafosz Universal

2015. október 10. szombat
BETÜMÉRET:

A növények természetes ellenállóképességét javító NPK tartalmú lombtrágya, mikroelemekkel

Nitrogén (N): 4,18 m/v %, Foszfor (P2O5) 25,6 m/v %, Kálium (K2O): 17,0 m/v %, Bór (B): 0,015 m/v %, Mangán (Mn) kelátja: 0,015 m/v %, Molibdén (Mo) kelátja: 0,001 m/v %, Réz (Cu) kelátja: 0,003 m/v %, Cink (Zn) kelátja: 0,003 m/v %, Vas (Fe) kelátja: 0,025 m/v %, Kelátképzô: EDTAMSDS, okiratok, címke
Plantafosz Universal - MSDS
(MSDS, 2013.02.18, 73 kb)

Kapcsolódó termékek

Hatásmód és hatékonyság

A Plantafosz® Universal erősíti a növények természetes védekezőképességét, így csökkenteni tudjuk a növényvédő szerek felhasználását, másrészt tápanyagot is biztosítunk a növényeinknek. A Plantafosz® Universal serkenti a tápanyagok felvételét a növények intenzív vegetatív és a generatív növekedési szakaszaiban. A stimuláció eredményeként többlet tápanyag jut a legintenzívebben osztódó növényi részekbe, pl. gyökércsúcsokba a kelés időszakában, vagy a generatív részekbe terméskötődéskor.

A Plantafosz® Universal hatással van a növények fenol-anyagcseréjére, azon keresztül a fitoalexinek és a lignin szintézisére valamint a lítikus enzimek aktivitására. Ezen hatóanyagok beindítják a növények természetes védekező mechanizmusait, a sejtfalak megvastagszanak és a növény a gomba és a baktérium fertőzésekkel pl. a peronoszpóra, fitoftóra, alternária, varasodás, fuzárium, rozsda, erwinia, pseudomonas, stb. szemben ellenállóbbá válik. A Plantafosz® Universal-t a növények mind levélen, mind pedig gyökéren keresztül gyorsan felveszik. A készítmény csúcs és gyökérirányú transzlokációval egyaránt rendelkezik, így lombtrágyaként és talajtrágyaként is kijuttatható.

Növény Kezelési mód Dózis ml/l Dózis l/ha
Kalászos gabonafélék Levélpermetezés
250-300 l/ha
- 3-4
Repce Levélpermetezés
250-300 l/ha
- 3-4
Napraforgó Levélpermetezés
250-300 l/ha
- 3-4
Gyümölcs-, szőlőültetvények Talajinjektálás,
csepegtető öntözés
10-15 ml/tő 15-25
Ecsetelés 350 -
Gyümölcsfák Levélpermetezés
800-1000 l/ha
3-5 3-4
Szőlő Levélpermetezés
400-800 l/ha
4-5 3-4
Palántázott zöldség Csepegtető öntözés 2,5 -

Dinnye, uborka, paprika,
paradicsom, burgonya, káposztafélék

Levélpermetezés
400-800 l/ha
3-4 2-3
Csepegtető öntözés - 5-6

Felhasználási javaslatok

A Plantafosz® Universal felhasználható szántóföldi növények, kertészeti kultúrák, dísznövények, állókultúrák pl. szőlő, gyümölcs ültetvények tenyészidőszak alatti kiegészítő táplálására, elsősorban a foszfor- és káliumigényes fejlődési szakaszokban pl. kalászosokban bokrosodáskor és kalászoláskor, napraforgóban citroméréskor, repcében szárbainduláskor, gumós növényekben (pl. burgonya, répafélék) gumókötődéskor vagy a gyökér kialakulásának időszakában, míg kajszi, őszibarack, vagy alma ültetvényekben rügypattanás virágzás közötti időszakban. A Plantafosz® Universal hektáronkénti dózisa a vegetációs időszakban az ültetvényekben ne haladja meg a 20-25 litert,a kertészeti kultúrákban a 10-15 litert, és a szántóföldi növényeknél pedig az 5-10 litert. A Plantafosz® Universal keverhető, WP; WG; EC, FW, EW, WSC formulációjú növényvédő szerekkel, de nem keverhető lúgos kémhatású termékekkel (pl. olajos mészkénlé, réz-hidroxid, ásványi olaj alapú lemosó szerek.). A permetlé készítésekor a Plantafosz® Universal-t tartalmazó permetléhez először mindig a WP, vagy WG, majd az FW, végül pedig az EC formulációjú növényvédő szereket adagoljuk állandó keverés közben.

Eltarthatóság

Eredeti csomagolásban száraz, hűvös, jól szellőző, fagymentes, napsütéstől védett helyen, sugárzó hőtől távol 3 évig eltartható.

Kiszerelés

20 l


Felhasználás előtt mindig olvassa el és tartsa be a termék címkéjén leírt utasításokat!

Kapcsolódó adatbank

Keresse meg területi képviselőjét!
Cheminova Magyarország Kft.
1027 Budapest Ganz u. 16. 2. emelet
Tel: +36 1 336 21 20
Fax: +36 1 336 21 21
E-mail: cheminova@dportal.hu
HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre
VIDEÓK
KÉPEK
SZAVAZÁS

Hogyan végzi a rovarölő szeres védekezés(eke)t repcében ősszel a neonikotinoid hatóanyagú szerek korlátozása után?

Csak rovarölő szert permetezek

Csak talajfertőtlenítővel védekezek

Használok talajfertőtlenítőt és permetezek rovarölő szert is
Az eredmény a szavazás után jelenik meg.