Plantafosz Universal

2016. december 9. péntek
BETÜMÉRET:

A növények természetes ellenállóképességét javító NPK tartalmú lombtrágya, mikroelemekkel

Nitrogén (N): 4,18 m/v %, Foszfor (P2O5) 25,6 m/v %, Kálium (K2O): 17,0 m/v %, Bór (B): 0,015 m/v %, Mangán (Mn) kelátja: 0,015 m/v %, Molibdén (Mo) kelátja: 0,001 m/v %, Réz (Cu) kelátja: 0,003 m/v %, Cink (Zn) kelátja: 0,003 m/v %, Vas (Fe) kelátja: 0,025 m/v %, Kelátképzô: EDTAMSDS, okiratok, címke
Plantafosz Universal 04.2/2995-1/2016
(Határozat, 2016.05.06, 673 kb) Plantafosz Universal - MSDS
(MSDS, 2013.02.18, 73 kb) Plantafosz Universal 04.2/1429-2/2015
(Okirat, 2015.07.29, 753 kb)

Kapcsolódó termékek
Kapcsolódó kultúrák

Hatásmód és hatékonyság

A Plantafosz® Universal erősíti a növények természetes védekezőképességét, így csökkenteni tudjuk a növényvédő szerek felhasználását, másrészt tápanyagot is biztosítunk a növényeinknek. A Plantafosz® Universal serkenti a tápanyagok felvételét a növények intenzív vegetatív és a generatív növekedési szakaszaiban. A stimuláció eredményeként többlet tápanyag jut a legintenzívebben osztódó növényi részekbe, pl. gyökércsúcsokba a kelés időszakában, vagy a generatív részekbe terméskötődéskor.

A Plantafosz® Universal hatással van a növények fenol-anyagcseréjére, azon keresztül a fitoalexinek és a lignin szintézisére valamint a lítikus enzimek aktivitására. Ezen hatóanyagok beindítják a növények természetes védekező mechanizmusait, a sejtfalak megvastagszanak és a növény a gomba és a baktérium fertőzésekkel pl. a peronoszpóra, fitoftóra, alternária, varasodás, fuzárium, rozsda, erwinia, pseudomonas, stb. szemben ellenállóbbá válik. A Plantafosz® Universal-t a növények mind levélen, mind pedig gyökéren keresztül gyorsan felveszik. A készítmény csúcs és gyökérirányú transzlokációval egyaránt rendelkezik, így lombtrágyaként és talajtrágyaként is kijuttatható.

Növény Dózis (l/ha) Felhasználási idő
Kalászosok 4 Zászlóslevél megjelenésétől kalászhányás végéig
Repce 4 Szárbaindulástól rejtett bimbós állapotig
Napraforgó 4 Csillagbimbos állapottól citromérésig
Szőlő 4 Hajtásnövekedés kezdetétől bogyószíneződésig
Almatermésűek és csonthéjasok 4 Sziromhullás kezdetétől érés kezdetéig
Bogyós gyümölcsűek 4 Virágzástól termésszíneződésig
Zöldségfélék 4 3-4 leveles állapotban, majd tenyészidőszak alatt további 2-4 alkalommal, 14 naponként

Felhasználási javaslatok

Felhasználható valamennyi szántóföldi és zöldségkultúra, valamint szőlő- és gyümölcskultúra levélkezelésére szaktanácsadás, annak hiányában az alábbiak szerint:
Szántóföldi növénytermesztésben 4l/ha mennyiségben, legfeljebb 1,5%-os töménységben, a tenyészidőszak alatt legfeljebb 3 alkalommal kijuttatva.

  • Kalászosokban a zászlóslevél megjelenésétől kalászhányás végéig terjedő időszakban,
  • repcében a szárbaindulástól rejtett bimbós állapotig terjedő időszakban,
  • napraforgóban a csillagbimbós állapottól citromérésig terjedő időszakban.

Szőlő- és gyümölcsültetvényben 4 l/ha mennyiségben, a tenyészidőszak alatt, legfeljebb 4-5 alkalommal kijuttatva.

  • Szőlőben a hajtásnövekedés kezdetétől a bogyószíneződés kezdetéig terjedő időszakban, legfeljebb 1,5%-os töménységben kijuttatva,
  • almatermésűekben és csonthéjasokban a sziromhullás kezdetétől az érés kezdetéig terjedő időszakban, legfeljebb 0,5%-os töménységben kijuttatva,
  • bogyós gyümölcsűekben a virágzástól a termésszíneződésig terjedő időszakban, legfeljebb 1,5%-os töménységben kijuttatva.

Zöldségtermesztésben 4 l/ha mennyiségben, 3-4 leveles állapotban kezdve, majd a tenyészidőszak alatt további 2-4 alkalommal, 14 naponként, legfeljebb 0,5%-os töménységben kijuttatva.

A méhek és egyéb beporzást végző rovarok védelme érdekében virágzási időszakban nem alkalmazható! Virágzó gyomnövények jelenléte esetén nem alkalmazható!

A Plantafosz® Universal keverhető, WP; WG; EC, FW, EW, WSC formulációjú növényvédő szerekkel, de nem keverhető lúgos kémhatású termékekkel (pl. olajos mészkénlé, réz-hidroxid, ásványi olaj alapú lemosó szerek.). A permetlé készítésekor a Plantafosz® Universal-t tartalmazó permetléhez először mindig a WP, vagy WG, majd az FW, végül pedig az EC formulációjú növényvédő szereket adagoljuk állandó keverés közben.

Eltarthatóság

Eredeti csomagolásban száraz, hűvös, jól szellőző, fagymentes, napsütéstől védett helyen, sugárzó hőtől távol 3 évig eltartható.

Kiszerelés

20 l


Felhasználás előtt mindig olvassa el és tartsa be a termék címkéjén leírt utasításokat!

Keresse meg területi képviselőjét!
Cheminova Magyarország Kft.
1027 Budapest Ganz u. 16. 2. emelet
Tel: +36 1 336 21 20
Fax: +36 1 336 21 21
E-mail: cheminova@dportal.hu
HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre
VIDEÓK
KÉPEK
SZAVAZÁS

A 2016-ban tapasztalt erős drótféreg fertőzést követően 2017-ben tervezi a kukorica, napraforgó vetéskor a Kentaur 5 G talajfertőtlenítő használatát?

Igen

Nem
Az eredmény a szavazás után jelenik meg.